U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Leven Uit De Werkelijkheid

2 Corinthe 5:17 Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie, het nieuwe is gekomen.
Dat is de concrete werkelijkheid. Leven vanuit de werkelijkheid betekent Christus in jou, die Zijn leven leeft.

Een Voorbeeld:
Je kent vast wel een uitermate charismatisch, bekwaam en intelligent iemand?! Ja toch? Die persoon heeft echt alle eigenschappen om mijlenver boven de grijze massa van het gewone gepeupel uit te steken. Alles wat deze vrouw aanraakt heeft per definitie de mogelijkheid in zich om in goud te veranderen.

Die persoon heeft echter één heel groot probleem. Het is een probleem dat zij heel goed weet te verbergen voor de buitenwacht. Ze is onzeker. Iedereen ziet de geweldige capaciteiten die zij in zich bergt, maar zelf ziet ze het niet.

Haar leven had tot ongekende hoogten kunnen doorbreken. Haar prestaties komen echter niet boven het maaiveld uit, nee, ze blijven er zelfs ver onder steken. Het gevoel van onzekerheid en minderwaardigheid overwoekert de werkelijkheid van haar charismatische persoonlijkheid. Bekwaamheid en intelligentie is in ruime mate voorradig, maar krijgt geen enkele kans.

Is deze persoon werkelijk zo charismatisch om elk doel wat ze voor ogen heeft ook te kunnen verwezenlijken? Reken maar van Yes!

Iedereen zal buigen als een knipschaar om haar wensen in vervulling te doen gaan. De persoon in kwestie kan dat echter niet geloven omdat zij niet ziet op deze kwaliteit, maar rekent met haar eigen gevoel van minderwaardigheid.

De werkelijkheid is grandioos! Toch is haar leven er helemaal niet naar. Wat moet hier nou gebeuren?

De ogen van de persoon zelf moeten open gaan voor de werkelijkheid. Zijzelf moet zicht krijgen op de geweldige capaciteiten van haar eigen persoon. Zodra ze zichzelf ziet als een charismatisch, bekwaam en intelligent iemand krijgt dat als vanzelf zijn uitwerking in haar dagelijkse praktijk.

De werkelijkheid is werkelijk, of je er nou vanuit leeft of niet. Christus is jouw leven, of je er nou vanuit leeft of niet. Je kan vanuit je eigen gevoelens van minderwaardigheid denken dat jezelf maar het beste ervan moet maken voor de Heer. Dan leef je niet vanuit die hoge positie die de Heer zelf jou geschonken heeft. Wat moet er gebeuren?

Efeze 1: 16-20 Ik blijf aan jullie denken bij mijn gebeden, opdat de God van onze Here Jezus Christus, de Vader van de heerlijkheid, aan jullie geeft de Geest van wijsheid en van openbaring om Hem recht te kennen: verlichte ogen van jullie harten, zodat jullie weten, welke hoop Zijn roeping wekt, hoe rijk de heerlijkheid is van Zijn erfenis bij de heiligen, en hoe overweldigend groot Zijn kracht is aan ons, die geloven, naar de werking van de sterkte van Zijn macht, die Hij bewerkt heeft in Christus,

De ogen moeten open gaan voor wat de echte werkelijkheid is. Daarvoor is Paulus hier aan het bidden. Hij noemt dat hier de Geest van wijsheid en van openbaring om Hem recht te kennen, namelijk verlichte ogen van jullie harten.

Als de ogen open gaan voor de werkelijkheid komt de werkelijkheid ook praktisch openbaar.
Colosse 2:17 Terwijl de werkelijkheid Christus is.
Geniet van wat je bezit in Hem!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende