U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

De Heren Wet & Genade in gesprek

Het christelijk geloof heeft in zijn wettische godsdienstige staat veel weg van Tjakka Koning Emil Ratelband: ‘Ik kan het!!!’

We roepen geen ‘Tjakka’, maar ‘Hallelujah’ en persen met alle kracht die in ons is de vrucht van de Geest eruit. Daar doen we althans ons stinkende best voor.

We hebben ons ondergedompeld in onze eigen eau de cologne genaamd ‘geloof’. Met de geestelijke geur die we verspreiden imponeren we onze medegelovigen.

Met onze geestelijke ‘Nog Te Doen’ lijst proberen we geen enkele van de zware opgaven van de Heer over te slaan, zoals bidden, Bijbellezen en Kerkgang.
Mochten we iets over het hoofd zien dan weet je maar nooit hoe God daar op zal reageren. We houden ons dan ook streng aan onze lijst.

Dagelijks onderzoeken we onszelf of we wellicht al voldoen aan de eisen van onze strenge God. We weten wat er wel en wat er niet van ons verwacht wordt.

We moeten toch zeker God liefhebben? Dat horen we dan toch ook te tonen in ons gedrag?

Verwoed zoeken we naar de wil van God in ons persoonlijk leven. We denken soms in een ervaring iets te zien. Soms is het een bepaald woord dat ons opvalt.

Soms vragen we vol ongeduld zelf om een duidelijk teken. Waar blijft die speciale wil van God toch?

Niets is ons te gek. Niets is ons te veel. We volgen cursussen om datgene aan te leren wat God in genade allang geschonken heeft. Zijn leven werkt Hij uit in jou en mij. Lijstjes kunnen dus zo in de brandhaard.

Hem liefhebben hoeven we niet over in te zitten want Hij is geen gruwelijk God. Hij is liefde. Hij is goedertieren. Hij is de bron waar alle liefde uit voortvloeit. Dus, weg! Al die idiote denkbeelden over een gruwelijk God.

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Bij wie God zo kent als de oorsprong van alle liefde is die doodvermoeiende ijver voor God overgegaan in ontspannen genieten van Zijn liefde.
1 Johannes 4:10 Hierin is de liefde, niet dat wij God liefgehad hebben, maar dat Hij ons heeft liefgehad.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende