U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Stop Ermee!!!

Romeinen 7: 11 De zonde heeft uitgaande van het gebod, mij misleid en door middel daarvan gedood.
De zonde is echt een ellendig stuk vreten! We zijn gestorven aan de zonde. Voor de zonde zijn we dood. Dat is wat Christus bewerkt heeft! Die eer mogen we de Heer geven en daar dan ook ten volle van genieten!

Nu blijkt dat die zonde toch nog altijd veel gelovigen bedondert. Dat wordt hier ‘misleiding’ genoemd. Hoe pakt zonde dat nu aan? Simpel! Hij houdt hen het gebod voor zoals de hond een rokende worst wordt voorgehouden. En net als die honden happen ook veel gelovigen toe.

Ja hoor! Het gebod wordt aangegrepen.

Het gebod ‘Je mag niet toegeven aan die zonde’ is de worst die wordt voorgehouden. De gelovigen gaan zich inspannen om niet toe te geven aan die zonde. De misleiding is gelukt!

Het gebod is als de ophaalbrug over de slotgracht van het kasteel. Zolang de brug omhoog staat en dus niet gebruikt wordt is het kasteel veilig achter de slotgracht. Als de kasteelheer misleid wordt om de ophaalbrug te gebruiken en hem dus omlaag doet, kan de vijand binnen komen.

Nu blijkt plotseling dat ze nog zo hun best kunnen doen om niet toe te geven aan die zonde, het lukt deze beste gelovigen nooit. Ze zijn misleid en hun geestelijk leven lijkt er helemaal aan te zijn. Door middel van het gebod heeft de zonde hun geestelijk leven vernacheld.

Romeinen 7: 24-25 Ik, ellendig mens! Wie zal mij verlossen uit dit lichaam van de dood? God zij dank door Jezus Christus, onze Here!
Leven in genade is uitsluitend overwinnend leven in Christus. Hij bestuurt ons leven.

De bovenstaande misleiding is trouwens een vaak toegepaste pastorale bediening aan mensen die worstelen met bepaalde zonden. Het evangelisch pastoraat lijkt wat dat betreft een willig werktuig van deze misleidende zonde.

Een heel mooie illustratie van dit godsdienstig wetticisme in het evangelisch pastoraat is de volgende video:

Voor de Nederlandse vertaling click hier

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende