U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Heer, U Bent Welkom

Op van de zenuwen banjert Jaap door de huiskamer. Okay, sommige mensen vinden wel dat hij leuk zingt en soms krijgt hij daardoor ook heel aparte uitnodigingen. Meestal draait zoiets dan uit op een concert ergens in het land. Ook al is hij daar nog altijd best enthousiast over, toch zet dat al zijn zenuwen niet zo strak als deze ene uitnodiging.

Dit grote voorrecht valt niet zo maar één, twee, drie elke willekeurige artiest ten deel. Wat kan hier wel achter zitten? Maar nee, daar wil die niet eens aan denken! Het hele feit dat ze hem uitgenodigd heeft brengt hem op zich al meer dan genoeg van de kook!

Okay, fractievoorzitters van al de verschillende politieke partijen lopen de laatste dagen haar deur plat. Het is daar een komen en gaan van al die uiteenlopende politici.

Misschien wil ze gewoon wel eens wat leuks ook ter afwisseling?! Ja, dat zou het best wel eens kunnen zijn. In plaats van weer haar hoofd te breken over één of andere coalitie vond ze het nu wel eens leuk om Jaap te horen.

Wie weet zit ze wel op haar troon en als hij dan binnenkomt dan vraagt ze hem of hij nog wat schreden nader wil komen. O wat een voorrecht! Jaap heeft zomaar een uitnodiging gekregen om te komen zingen in Paleis Noordeinde voor Koningin Beatrix.

Helemaal doorpompt met adrenaline was Jaap al naar Blokker geweest. Hij heeft de mooiste welkomsmat gekocht die er maar te vinden was. Met gigantische letters stond het er op:

‘WELKOM’.

Hij zag al helemaal voor zich hoe hij daar Paleis Noordeinde binnen zou treden. Zodra hij de drempel over was zou hij de deurmat met de grote welkomstekst op de grond deponeren en wanneer dan de Majesteit verschijnt zal hij beginnen te zingen:

Ik ben hier nu dan toch
Om de Vorstin te ontmoeten

Ik ben hier nu dan toch
Om te eren onze Trix
Ik ben hier nu dan toch
Om mijn lied te laten horen
En ik ben zo blij dat U mij daarvoor uitgenodigd hebt.

Vorstin, U bent welkom, welkom
U bent welkom onze Koningin
Ik buig me hier diep voor u neer
Uw nodiging heeft mij gebracht.
Vorstin, U bent welkom, we…….

Gedreven door zijn enthousiasme en opgepompt door zijn adrenaline was het hem helemaal ontgaan dat inmiddels de Koningin zelf zijn huiskamer was binnengestapt.

Sst!’ zei ze slechts. ‘Het is aardig om me zo welkom te heten in jouw huis. Maar straks, in mijn werkpaleis, kan je echt dit lied niet zingen. Jij bent dan welkom bij mij. Daartoe heb ik je uitgenodigd’.

Okay, Jaap is bedacht en zelfs de ontmoeting met de Koningin is fictie. Echter precies dezelfde vergissing die Jaap hier maakte, wordt vrijwel wekelijks in menige evangelische gemeente gemaakt. Men komt bij elkaar op uitnodiging van de Heer en speelt dan zelf de gastheer, waarbij de Heer de gast mag zijn.

Ik kan me voorstellen dat als de Heer ons weer uit volle borst Opwekking 573 hoort zingen, Hij glimlacht en zegt: ‘Jongens, Ik was hier allang! Ik was helemaal niet van plan om ooit weg te gaan! Ik ben er om altijd te blijven!’

Toch heerlijk dat Hij er altijd is. Hij is er zelfs ook nog aldoor als wij denken dat ons gemeente zijn om half twaalf wel eens afgerond mag zijn. Die gemeente van Christus kent geen begin- of eindtijd. Hij is er altijd en Hij leidt ons altijd. Wat een rust! Wat een heerlijk genot!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende