U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

100 % Voor Jezus Leven

De eerste acht jaar in mijn leven als gelovige hebt ik me echt uit de naad gewerkt voor Jezus. Niet zo’n nette uitdrukking volgens velen die geestelijk leven afmeten aan taalgebruik. Ik noemde het dan ook geen ‘uit de naad werken’. Ik noemde het ‘toewijding’.

Wist jij dat je met geestelijke toewijding helemaal door het lint kunt gaan? Ja, dat je als je jezelf helemaal uit de naad werkt helemaal door het lint kunt gaan, daar kan iedereen inkomen. Maar bij geestelijke toewijding toch niet?

Jazeker wel! Ik proefde nadat ik tot geloof was gekomen dat ik een gave als evangelist was. Elke activiteiten die ook maar enigszins gerelateerd was aan evangelieverkondiging, daar was ik voor te porren. Evangelisatie spoot echt uit alle poriën van mijn wezen. Totdat….. Ja, totdat ik echt helemaal uitgeblust was.

Ik had me over de kop aan Jezus toegewijd. Mijn geestelijke toewijding had me tot een gigantische burn-out gebracht. Strafte de Heer me nu voor geestelijke toewijding? Dat soort onzinnige vragen kwamen toen bij mij boven. Onzinnig omdat de Heer Bijbels gezien helemaal niet straft in deze tijd. Het is een totaal verkeerd beeld van wie God feitelijk is.

Ik stelde wel dat soort stomme vragen. Mijn activiteitendrang was tot 0 % teruggedrongen. Ik kon alleen nog dit soort vragen stellen. Ik zocht antwoorden in de Bijbel. Dat was het moment dat ik, nadat ik acht jaar daarvoor genade voor de redding gevonden had, nu genade om te leven vond.

Is Christus jouw doel om voor te leven of is Hij de bron van jouw leven?
Zoek je in jezelf naar meer liefde voor Jezus of dank je Hem voor de liefde die Hij werkt in je leven?
Wijd jij jouw leven voor 100 % toe aan Jezus of dank je Hem dat Hij Zijn toewijding in je uitwerkt?
Zoek je naar meer daadkracht voor Jezus of dank je Hem voor Zijn werk in jou?

Hij begon zo mooi bij genade.
2 Corinthe 9: 8 God is machtig om alle genade in jou overvloedig te schenken, opdat jij, in alle opzichten altijd van alles genoegzaam voorzien, in alle goed werk overvloedig zult zijn,
Nou juist daar pikt hij een opwekking tot 100 % toewijding uit.

In kerken, kringen, gemeenten en hoe we onze samenkomsten ook willen benoemen hoeven we niet te zoeken naar hen die zich 100 % aan Jezus toewijden.

Dat levert namelijk uitsluitend veroordelende en schouderklopjes gevende kritiek op, wat helemaal niets met echt Bijbels geestelijk leven te maken heeft.

Wat gebeurt er wanneer iemand door Gods genade overweldigd wordt en persoonlijke kennis krijgt aan Redder Jezus? God plaatst niet een zondaar over naar het kamp voor Jezus om nu af te wachten voor hoeveel procent die zondaar zich dan wel zal toewijden.

Die zondaar is geen zondaar meer. Die vijand is geen vijand meer. Die persoon is namelijk definitief met Christus gestorven. Samen met Christus is hij opgewekt in een nieuw leven. Elke gelovige is voor de volle 100 % in Christus! Dus dat is niet pas iemand die zich in percentages daar naartoe gewerkt heeft.

Iedere gelovige is voor de volle 100 % in Christus! Jouw identiteit is Christus. Mijn identiteit is Christus. Hij gaat zijn werken ook in ons uitwerken.

Die genade heb ik na acht jaar leren kennen. Ik ben nog een aantal malen daarna in die val van toewijding voor Jezus getrapt. Eerlijk gezegd ben ik daar achteraf ook nog dankbaar voor. Ik ken die heilloze weg. Dat maakt die weg van genade nog heerlijker.

Trouwens, vruchten die evangelisten mogen plukken van hun werk kwamen bij mij uitsluitend in die perioden dat ik niet meer zo noodgedwongen toegewijd was maar heerlijk genoot van Gods overvloeiende genade.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende