U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Genade Geeft Onverdiend De Overwinning

Ondanks een heel duidelijke nederlaag van 1-0 voor Nederland presenteerde CBS heel Amerika het grote nieuws van de wereldbeker voor Nederland.
Ach ja, niet verdiend en toch gekregen? Nee, niet verdiend en dus ook niet gekregen.

De hele buitenlandse pers tekende op hoe beroerd en onsportief Nederland zich door deze wedstrijd gehakt heeft. Er bleef geen spaan heel van onze jongens.

Wat we onze jongens beslist wel mogen toegeven is dat ze zich voor de volle 100 % en wellicht meer, als dat mogelijk is, hebben ingezet. Maar met al het harde zwoegen verdien je nog geen wereldbeker. En dan legt CBS het zomaar onverdiend bij ons in de schoot.

Een heel klein beetje lijkt CBS hierin wel op God. We werken ons in het zweet om als christen te leven en brengen er niets van terecht, laat staan dat we in dat leven overwinnaars zijn en dan legt God in Zijn genade Zijn overwinning zomaar in onze schoot.

Ik heb de afgelopen weken toch wel ontdekt dat voetbal veel overeenkomsten heeft met het gewone, alledaagse leven. Hoe vaak proberen we net als een Robben of een Schneider een eigen solo eindsprint uit. We zagen dit solistisch werk in deze finale meerdere keren vastlopen.

God verzekert ons dat Hij in genade Zijn werk in ons wil doen, maar wij trekken solistisch onze eigen eindsprint en we lopen erin vast. Pas daar waar we de Heer toelaten Zijn genadewerk in ons te werken komt het teamwerk ook weer openbaar.

Leven uit genade is geen leven in nederlaag. Het is zelfs geen leven in een onverdiende overwinning, zoals CBS ons land gaf. Leven uit genade is een leven waarin we meer dan overwinnaars zijn. In Christus zijn we geen wereldkampioenen, maar kosmoskampioenen.

Efeze 2:6 God heeft ons mee opgewekt en ons mee een plaats gegeven in de hemelse gewesten, in Christus Jezus,
Efeze 3:10 Nu wordt door middel van de gemeente aan de overheden en de machten in de hemelse gewesten de veelkleurige wijsheid van God bekend gemaakt,

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende