U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Je Ware Identiteit

Gigantisch tobben over wie je nu werkelijk bent. Ik kan erover meepraten.

Mijn asperger zorgt er regelmatig voor dat ik heftig met mijn emoties overhoop lig. Emoties kunnen je zo bij de lurven grijpen dat je op het laatst zelfs dreigt te gaan geloven dat die emoties de werkelijkheid zijn.

Emoties laten echt helemaal niets van je heel als je ze eenmaal vertrouwt.

Je zit met een volkomen kapotgeslagen zelfbeeld in het uiterste hoekje van de kamer op de grond met je gezicht in je handen: ‘Ik ben ook helemaal niks’.

Wie ben jij?

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Wie ben jij?

Voor het antwoord daarop kan ik niet blind varen op mijn emoties. Ook als gelovige zijn mijn emoties nog altijd geen vaste grond. Je kan enorm blij zijn in Christus. Dat is absoluut waar. Dat is een emotie. Maar omstandigheden kunnen die blijdschap zomaar met één slag de grond in boren. Dan is die kick van daarnet totaal verdwenen.

Wie jij bent wordt niet bepaald door je omstandigheden. Het wordt niet bepaald door je emoties. Het is reeds bepaald door Christus zelf. Hij heeft als de opgestane Heer jou een nieuw leven gegeven. Dat leven is Hijzelf. Dat bepaalt wie jij bent. Hij bepaalt wie jij bent.

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Wie ben jij?

Nu komt de levensgeschiedenis van Ron Brock. Zijn verhaal laat heel duidelijk zien hoe we ondanks het geloof toch onze waarde nog zo vaak zoeken in iets anders dan in Christus. Ik herken het zo sterk als hij beschrijft hoe hij zijn identiteit in de muziek vond.

Ron Brock is nog steeds een grandioos musicus in de begeleidingsband van Allison Krauss, maar nu met de gevonden echte identiteit. Zijn identiteit in Christus.

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Wie was Ron Brock? Een verlegen gelovige, die zich achter zijn muziekinstrument verschool. Nu weet hij wie hij is in Christus. Daaruit leven is een overvloed van genade.

Ben jij nog ontevreden over jouw identiteit? Jij bent een nieuwe schepping in Christus! Hij is jouw leven. Hij is het antwoord op de vraag: Wie ben jij?

Voor de Nederlandse vertaling click hier

Galaten 2: 20 Met Christus ben jij gekruisigd, en toch leef je, dat is, niet meer jouw ik, maar Christus leeft in jou.

Ondanks ervaringen, ondanks emoties, geniet van die overvloeiende rijkdommen van Zijn genade!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende