U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Ma En Pa Kettle Weten Het Beter

Het heeft bij mij een aardig tijdje geduurd voordat ik echt praktisch de volle inhoud van het leven uit genade verstond. Dat is toch iets waar de Heer zelf je rustig aan meer inzicht in geeft.
Efeze 1: 16-18 Ik [Paulus] houd niet op jullie te gedenken bij mijn gebeden, opdat de God van onze Here Jezus Christus, de Vader van de heerlijkheid, aan jullie geeft de Geest van wijsheid en van openbaring om Hem recht te kennen: verlichte ogen van jullie harten,

Paulus dramde ook de genade er niet in. Hij bad voor de Geest van wijsheid en voor verlichte ogen. Genade onderwijzen aan iemand die wettisch denkt is als het volgen van twee sporen die niet synchroon lopen. Dat wordt een gigantische aanrijding. Dat blijft totdat….

De Geest van wijsheid en openbaring kan maken dat je Christus recht kent als je leven. Hij verlicht de ogen van je hart. Alles wat je eerst bestreden hebt, wordt een heerlijkheid die je omarmt. Dat bereik ik niet met tegen wettisch denkende mensen aan te praten.

Tussen wettisch denken en de wandel in genade ligt een compleet andere manier van denken. Ma en Pa Kettle laten in deze oude filmclip zien hoe stellig je overtuigd kan zijn van je eigen gelijk. Daar valt niet tegenop te onderwijzen. Ooit het gevoel gehad dat je genade wilde delen met Pa en Ma Kettle?

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende