U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Boodschap Van Welvaart Of Boodschap Van Genade

Al 2000 jaar lang wordt binnen het christendom de boodschap van genade op gruwelijke wijze geweld aangedaan. Telkens is er weer een nieuwe variatie om gelovigen gevangen te nemen in eigen werken, eigen prestatie.

De laatste decennia is er een nieuwe prestatiegerichte boodschap toegevoegd aan het grote assortiment dat er al was. Al zeer lang had de godsdienst geld uit de zakken van gelovigen geklopt via het angstbeeld van de denkbeeldige hel. Nu hebben ze een nog effectiever middel gevonden.

Gelovigen gaan niet in gokpaleizen hun geluk beproeven op mogelijke miljoenen. Hebzucht is hen echter ook niet vreemd. Nou is het juist precies die hebzucht, wat een goed aas is om deze gelovigen binnen te halen. Gigantische welvaart en voorspoed wordt voor ogen gespiegeld als men de kas van de predikers maar spekt. Wie kan dat weerstaan?

Voor een Nederlandse vertaling click hier
Gelukkig is voor velen deze prestatiegerichte godsdienst al in het hier en nu door de mand gevallen. Er wordt gevraagd: ‘Jullie moeten geven aan onze dienst voor de Heer’. De belofte is dat dit gezondheid en welvaart oplevert in het hier en nu.

Het is triest en natuurlijk puur frauduleus dat gehoorzaamheid aan deze prediking niet het gewenste resultaat oplevert. Het voordeel is dat gelovigen daar in het hier en nu achter komen.

De opdracht dat wij moeten werken aan onze heiligheid en gerechtigheid om dat later in een hemelse beloning verzilverd te krijgen wordt niet ontmaskerd in het hier en nu.

Het is echter precies dezelfde godsdienst en heeft precies dezelfde frauduleuze kenmerken.

Een parodie op deze frauduleuze boodschap van welvaart is zeker weer touché.

Welvaartspredikers corrumperen de boodschap van overwinning in Christus Jezus tot een volkomen zorgenvrij, gezond en welvarend leven. De Bijbelse boodschap van overwinning in Christus is 180 graden tegenovergesteld.

Romeinen 8: 37 In dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem, die ons heeft liefgehad.
We zijn geen overwinnaars. We zijn meer dan overwinnaars. Dat heeft hier totaal niets met gunstige omstandigheden te maken. Integendeel. De woorden ‘In dit alles’ zeggen hier meer dan voldoende.

Wat is dat alles?

Romeinen 8: 35-36 Verdrukking of benauwdheid of vervolging of honger, of naaktheid, of gevaar, of het zwaard? Gelijk geschreven staat: Om Uwentwil worden wij de ganse dag gedood, wij zijn gerekend als slachtschapen.
Wie dit overkomt noemt de welvaartsprediker een ‘Loser’, een ‘Geestelijke Mislukkeling’.
Wie dit overkomt noemt de Bijbel: ‘Meer dan overwinnaar in Christus’.

Voor de Nederlandse vertaling click hier

Genade betekent dat we echt alle menselijke prestaties loslaten.
God heeft ons nooit en te nimmer een aardse beloning beloofd.
Hij heeft ons zelfs nog nooit geestelijke zegeningen beloofd als beloning voor onze inspanningen.

We hebben nu al reeds alles in Christus ontvangen qua geestelijke zegeningen in de hemelse.
Onze positie van heerschappij is nu reeds een feit in Christus.
We mogen volop gaan genieten van onze geestelijke rijkdommen.
De opgestane Heer is ons leven, ook in heel veel verdriet, pijn en tegenslag.
Heerlijk om op Hem te mogen terugvallen.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende