U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

De Aard van Genade

Je kan blijven klagen over al je mislukkingen in de praktijk van je christen zijn. Dat zal echter nooit tot een betere praktijk leiden. Je kan ook, ondanks je vanzelfsprekende mislukkingen, gewoon gaan genieten van die overweldigende rijkdommen van genade die God jou geschonken heeft.
Kijk eens naar dat gigantische plezier dat God in jou heeft.

Filippi 2:13 God is het, die om zijn welbehagen zowel het willen als het werken in jou werkt.

Vader komt afgemat van al zijn beslommeringen en problemen op het werk thuis. De baby in de wieg kirt tegen hem. Hij neemt dat kleine hoopje mens en zet het op zijn knie. Hij wiegt de kleine prul tegen zijn hart.

Hij kijkt in het engelengezichtje met die mooie blauwe ogen. Al heel snel voelt hij niets meer van zijn vermoeidheid en is helemaal opgefrist.

Dit is in zekere zin gewoon belachelijk. Wat doet dat kleine baby’tje nou feitelijk? Ze heeft eigenlijk nog geen enkele flauwe notie van alle rechten en plichten in deze wereld. Ze kan je ook echt niet vertellen wat liefde is. Toch, alle moeiten van het werk lijken als sneeuw voor de zon verdwenen. Vader heeft plezier in zijn kind.

De problemen van het werk zijn veel te hoog gegrepen voor dit zwakke, kleine ding. Vader hoeft geen empathie te verwachten van deze prul. Die eis stelt hij ook helemaal niet. Het hoofd van vader kan helemaal tollen met van alles en nog wat. De kleine prul heeft geen idee.

Het kleine hoopje mens blijft gewoon lekker reutelen en lachen vanwege al die aandacht waarmee vader haar overlaadt.

Deze baby heeft nog geen cent binnengebracht om het gezin te ondersteunen. Nee, ze kost bakken vol met geld en reken maar dat dit zo nog wel een tijdje door zal gaan. Toch houdt vader ontiegelijk veel meer van haar dan hij beschrijven kan. Geen offer is te groot om dat voor haar te geven.

Dat is nou de aard van Gods genade voor ons. Het hangt niet af van onze trouw of hoezeer we Zijn liefde voor ons weten te waarderen. Hij houdt van ons met een onuitsprekelijke liefde en blijft ons overladen met de rijkdommen van Zijn genade.

Deze baby wordt groter en groeit in haar zelfstandigheid steeds losser van vader. Wij groeien echter in Zijn liefde en genade. Onze groei is dat we steeds meer die plek van overweldigende genade leren kennen. Vader blijft plezier in ons houden om zowel het willen als het werken in ons te werken.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende