U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Ontvangst Overzetten Van AM Naar FM

Ik heb een tijd gehad dat ik een echte radiofreak was. Telkens op zoek naar nieuwe zenders. Ik had dan ook zo’n wereldradio en probeerde het ontvangst telkens te verbeteren door her en der antennedraad te spannen.

Het ontvangst op de korte golf was altijd allerbelabberdst. Je hoorde soms wel drie, vier zenders tegelijk door elkaar heen spelen. Vanzelfsprekend kon je dan de boodschap van één bepaald station er nooit simpel tussenuit filteren.

Hetzelfde nadeel heeft de middengolf, oftewel de AM. Zit je een beetje te ver van de zender af, dan hoor je tussen de woorden van de boodschap die je wilt volgen de muziek van een andere zender. Wil je nou de boodschap van die ene zender waar je op afgestemd staat toch prima kunnen volgen, dan is het echt aan te raden om over te switchen van de middengolf naar de FM band.

Dat luisteren naar de boodschap op de AM lijkt het probleem van veel gelovigen. Ze lezen het Woord. Dat Woord garandeert hen een overvloeiende rijkdom van genade, maar ze horen negatieve muziek er dwars doorheen.

Filippi 2:13 God is het, die om zijn welbehagen zowel het willen als het werken in jou werkt.
Dat is een onderdeel van die boodschap van genade. De muziek er doorheen is: ‘Dat kan ik nooit zomaar verwerkelijken. Wat moet ik hier wel allemaal voor doen? Ik haal toch nooit die eindstreep waar dit eindelijk werkt! God zal wel niet tevreden met me zijn.’ Een hoop storing van een andere zender.

Voor het simpele feit dat God er een enorm plezier in heeft om zowel het willen als het werken in jou te werken, is eigenlijk niet eens zoveel geloof nodig. Je hebt namelijk een zeer betrouwbaar God die je dit garandeert. Maar jouw geloof is wel groot. Dat geloof is echter gericht op die storing.

Uur na uur, dag in dag uit dat je naar Gods boodschap luistert zit daar die storende zender doorheen. ‘Ik kan het ook niet!’, levert jouw vertrouwen op die storing op. God had het land Israël bedoeld voor het volk Israël. Toch konden ze het land niet binnengaan vanwege die AM storing.

De AM (Afgrijselijke Mentaliteit) ontvangst veroorzaakt zoveel storing dat de genade van God ontvangen wordt als een opdracht tot eigen inspanning. Een prima, helder ontvangst is gegarandeerd op de FM (Filippi 4: 4 Mentaliteit of Feest Mentaliteit).

Filippi 4: 4 Wees altijd vol genade in de Here! Opnieuw zegt ik:Wees vol genade!
Gewoon letterlijk nemen dat jij in de Heer bent. Altijd! Dat maakt die volle genade praktisch. Weet dat je op die FM plek bent terechtgekomen. Hou daar nou rekening mee. Dat garandeert FM ontvangst.

Filippi 4: 4 Verblijdt je in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt je!
Afgestemd op de AM van de middengolf hoor je hier telkens doorheen: ‘Jij moet blij zijn! Wees nou blij! Maakt niet uit dat je een rotervaring hebt meegemaakt, blij zijn!’

Die AM (Afgrijselijke Mentaliteit) zal altijd wanhoop uitwerken bij serieuze gelovigen en hoogmoed bij oppervlakkige gelovigen.

De FM (Feest Mentaliteit) zal altijd een helder ontvangst opleveren van dat grote plezier dat God heeft als Hij zowel het willen als het werken in ons uitwerkt. Het beluisteren van die overvloeiende genade op de FM (Filippi 4: 4 Mentaliteit) levert daar ook vanzelfsprekend een juichend loven en aanbidden van die grandioze Heer op.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende