U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

En De Winnaar IsÖ.!

De finales zijn weer achter de rug. De winnaars hebben hun overwinning gevierd.
Landelijk zagen we hoe Maaike en Jaap een enorme strijd leverden om deze ereplaats in X –Factor te kunnen innemen. Uiteindelijk werd met een ‘close call’ Jaap de winnaar.

Jaap ging helemaal uit zijn dak. Enthousiast en dolgelukkig hield hij de welverdiende ereprijs in zijn hand omhoog. Oorverdovend werd hij toegejuicht. Hij had het echt verdiend.

Vlak voor de uitslag mocht hij samen met Maaike even de eretrofee vasthouden. Je zag Jaap zijn vinger over de bovenkant van de grote X heen halen. Hij bekeek zijn vingertop en liet het ook even aan Maaike zien. De eretrofee had ergens stof staan te verzamelen.

De eer die Jaap te beurt viel was volkomen verdiend. Hij had er hard voor geploeterd en nu, na al die maanden gepresteerd te hebben, houdt hij de eretrofee in zijn hand. Een ereprijs die stof verzameld had. Jaap, de grote winnaar van X-Factor 2010.

De landelijke X-Factor finale viel dit keer gelijk met de Europese Songfestival finale. Ook daar was een opvallende winnares. Hier geen ‘close call’ overwinning. Met een gigantische voorsprong behaalde Lena uit Duitsland de overwinning.

Lena is een meisje van 19, die in een baldadige bui meedeed aan een talentenjacht. Volslagen onverwacht werd ze winnares. Haar liedje werd een gigantische hit op You Tube en zij belandde in ‘The Eurovision Songcontest 2010’.

Het was Lena allemaal een beetje overkomen. Haar beste vrienden wisten niet eens dat ze met die talentenjacht had meegedaan. ‘Ach, geintje’. Nu staat ze ineens met een belachelijk Engelse uitspraak op het songfestival. Logisch dat ze niets verwachtte.

De ereprijs van ‘The Eurovision Songcontest 2010’ werd Lena zomaar in de schoot geworpen. Overtuigend gewonnen zonder enige schijnbare inspanning. Let er eens op hoe vaak ze ‘crazy’ roept dwars door haar eigen liedje heen. Ze sluit dan ook kenmerkend af met in het Duits de zaal toe te roepen: ‘Dit kan niet echt zijn. Jullie zijn allemaal hartstikke gek’.

Jaap heeft zich gigantisch in het zweet gewerkt om de landelijke ereprijs van X-Factor te pakken te krijgen. Net aan verdiend hield hij de eretrofee die stof verzameld had onhoog.

Lena kreeg haar Europese ereprijs van het songfestival vrijwel in de schoot geworpen. Met ruime voorsprong op de nummer twee hield ze, volkomen verdwaasd, de eretrofee in handen.

Er is geen landelijke ereprijs voor ons. Er zit ook beslist geen Europese ereprijs voor ons in het vat. Wij hebben een hemelse ereprijs te pakken. Dat is echt niet zomaar iets.

Het zijn alle geestelijke zegeningen. Nee, wij hebben er niet voor gezwoegd als een Jaap. We hebben ons er zelfs niet voor de grap voor ingeschreven, zoals Lena.

Onze ereprijs is ook geen schat dat stof verzamelt. Het is een prijs dat de heerlijkheden van God verzamelt. Het is dan ook God zelf die het ons toekent zonder enige verdienste van onze kant.

We hebben niets gepresteerd. Alles genade. De grootste rijkdommen van Gods liefde en genade hebben wij in handen.
Het lijkt inderdaad hartstikke gek van God om ons al die rijkdommen van Hemzelf zomaar te schenken. Het was ook niet zomaar. Het was Zijn plan en Zijn liefde en genade dreef Hem ertoe.

Nu wij met die eretrofee in handen staan roepen wij tot God: ‘Onbegrijpelijk dat dit echt waar is! U moet wel enorm gek zijn op Uw Zoon en op ons.’

Jaap en Lena zijn winnaars, jazeker overwinnaars. Wij zijn echter veel meer dan overwinnaars.
Romeinen 8: 37 Wij zijn meer dan overwinnaars door Hem, die ons heeft liefgehad.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende