U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Vrijheid, Echte Vrijheid!

Denk je eens in dat je nooit iets gedaan hebt waar je je schuldig over hoeft te voelen. Zou dat niet helemaal te gek zijn?

Stel dat elke misser, elke fout in je leven, gewoon nooit had plaats gehad. Zou dat je overtuiging in Gods plan om jou te zegenen niet gigantisch aanwakkeren?

Genade brengt zulk geweldig nieuws! Bijna te groots om waar te kunnen zijn. Hier komt die:
‘Jouw zonden zijn verwijderd alsof ze nooit bestaan hebben’.
Zonden, die je deed, doet en nog zult doen. Ze zijn volslagen weggedaan! God kijkt naar je en constateert: Jij hebt nooit van zijn levensdagen gezondigd.

Onmogelijk? Vind je dit idioot?
Laat ik het nog stelliger zeggen: Jezus Christus heeft zonde zo’n optater gegeven dat hij niet alleen maar verslagen is. De klap kwam zo hard aan dat zonde volkomen vernietigd is. Er is echt geen spoortje meer van te bekennen.

Bewijs?
Eén van die Oud Testamentische Messiaanse profetieën spreekt glasheldere taal:
Daniël 9: 24 …, om de overtreding te voleindigen, de zonde af te sluiten, de ongerechtigheid te verzoenen, en om eeuwige gerechtigheid te brengen,

Zoek in een Strong Concordant, of een ander hulpmiddel om bij de grondtekst te komen, eens dit werkwoord ‘afsluiten’ op in deze tekst. Je leest dan in de verklaring; woorden als ‘verwoesten’, ‘verteren’ en ‘vernietigen’.

De zonde is verteerd, het is vernietigd. Vandaar dat, toen Johannes de Doper de Heer zag, hij het uitriep:
Johannes 1: 29 De volgende dag zag hij Jezus tot zich komen en zei: Zie, het lam Gods, dat de zonde van de wereld wegneemt.

Er staat echt niets het plan van God in de weg om Zijn weg van vrijheid met jou te gaan, ja met elke gelovige, ja met de wereld.

Vader kijkt naar jou en zegt: ‘Ik geniet toch zo van jou!’

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende