U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Liederen: Perfecte Weergave Van Gevoelens

Dit is de week van het Eurovisie Songfestival en de X Factor. Ze hebben ook nog eens gelijktijdig hun finales vastgelegd.

Ik vind het altijd spannend wie er nu weer gaat winnen. Ik zit bij het songfestival dan zelf ook een persoonlijke scorebord bij te houden om dan aan het eind te kijken of dat een beetje overeenstemt met de uiteindelijke uitslag. Wat een voetbalwedstrijd voor anderen is, is zo’n songfestival voor mij.

In de tachtiger en negentiger jaren heb ik zelf uitgebreid gebruik gemaakt van Christian Country muziek om zo het evangelie bij de mensen te brengen. Inmiddels is dat alweer een tijd geleden. Prachtige nummers blijven echter als een huis overeind staan.

Je kan muziek gebruiken om het leven uit genade muzikaal te beschrijven. Die reis begint dan bij het overbekende ‘Amazing Grace’, zoals die prachtig vertolkt wordt door Randy Travis.

Je kan nog zo ver van de Heer afgedwaald zijn. Gods liefde blijft echter onverminderd naar jou toevloeien. Rebecca St James heeft dat bij een persoonlijke vriend van haar meegemaakt en bezingt dat prachtig in het nummer ‘You Are Loved’.

Wat wil God in je leven? Veel mensen worstelen ermee. Martina McBride tekent in het nummer ‘God’s Will’ hoe Will, zoals deze gehandicapte jongen heet, door God geliefd is. Daarnaast tekent ze ook de weg die God gaat in zo’n leven.
Martina Mcbride - God's will

Als we al de rijkdommen van Gods genade een beetje kennen dan kunnen we gewoon niet anders dan Hem loven en danken, zoals Wayne Watson dat in dit nummer ‘Grace’ doet.

Vader ziet ons nu al als juweeltjes in Christus. Als we straks allen zullen delen in Zijn opstanding zullen we stralen als de heerlijkheid van de Bruidegom, of zoals Tammy Larson het bezingt als ‘Jewels’.

Zo is het vanaf de start tot in de verre toekomst niets anders dan genade dat ons leven leidt. Ik vind het heerlijk om dat ook in liederen te kunnen vatten. Een prachtige weergave van gevoelens.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende