U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Echte Vrijheid

Johannes 8: 32 Je zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal je vrijmaken.
Johannes 8: 36 Wanneer de Zoon je
vrijgemaakt heeft, zal je werkelijk vrij zijn.

Romeinen 8: 2 De wet van de Geest van het leven in Christus Jezus heeft mij
vrijgemaakt van de wet van de zonde en van de dood.
2 Corinthe 3: 17 De Heer is de Geest; en waar de Geest van de Heer is,
daar is vrijheid.

Galaten 5: 1 Opdat wij
werkelijk vrij zouden zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt. Houdt dus stand en laat je niet weer een slavenjuk opleggen.

Jij bent vrij!!! Echt helemaal vrij! Vrij als een vogeltje in de lucht.
Citaat van Albert Camus:
‘De enige manier om met deze gevangen wereld om te gaan is zo volkomen vrij te zijn dat ons bestaan alleen al een daad van rebellie lijkt’.

Daar waar jij met volle teugen geniet van je vrijheid in Christus stuit je gelijk ook in je directe omgeving op onbegrip en kritiek. Zij die de felste kritiek hadden op de Heer waren niet de grote zondaren. Het waren niet de onreine volkeren.
Het was het huis van Zijn vrienden.
Zacharia 13: 6 Als men tot hem zegt: Wat zijn dat voor wonden tussen uw armen? dan zal hij zeggen: Daarmee ben ik geslagen in het huis van mijn vrienden.

Dat wordt ook het begin van het herstel voor deze criticasters. Ook op dat onbegrip en die kritiek is Gods antwoord telkens genade. Die God van alle genade zal ook in ons die genade werken, daar waar onbegrip en kritiek de reactie op de werkelijke vrijheid is.
Mattheus 5: 11 Gelukkig ben je, als men je smaadt en vervolgt en liegende allerlei kwaad van je spreekt om Mijnentwil.

Zij die vervolgd worden ondergaan dit vanwege de gerechtigheid, zegt vers 10. Die uiterlijke vervolging zal in al zijn felheid en gruwelijkheid pas losbreken als God Zijn plan weer met Zijn aardse volk Israël oppikt. De oorzaak van alle kritiek en alle onbegrip blijft echter telkens hetzelfde: Gods gerechtigheid.

God noemt jou rechtvaardig in Zijn geliefde Zoon Christus Jezus. Die rechtvaardiging is op grond van het geloof van Christus Jezus. Jij hoeft daar niets aan toe te voegen. Integendeel, jij staat nu in Zijn volle vrijheid!

Weet dat die grandioze genade die jou in die volkomen vrijheid geplaatst heeft een gigantische klap in het gezicht van de godsdienst is. Leef in die vrijheid van Christus en je zult gezien worden als een rebel. Ze komen met de meest idiote benamingen om te kunnen veroordelen.

Laat zien dat jij volkomen vrij bent van welke godsdienstige regels dan ook en ze plakken de titel ‘Antinomiaan’ op je (Wil je weten wat dit mocht betekenen kan je hier clicken).

Vertel hen over de ongekende reikwijdte van Gods liefde en genade en ze zullen je een ‘Alverzoener’ noemen (Onzinnig om enig mens, behalve Christus zelf, zo te noemen).

Laat merken dat je ervan uitgaat dat jijzelf helemaal niets hoeft te doen en je staat gebrandmerkt als passief persoon.

Gods vrijheid is voor jou. Leef eruit en het zal je in de godsdienst niet in dank worden afgenomen.
Galaten 4: 16 Ben ik een vijand van jullie geworden, nu ik jullie de waarheid zeg?

Tertulius leefde in de tweede eeuw en sprak zijn twijfel uit over de drie-eenheid. Hij ondervond, naar eigen zeggen, dat de allereerste reactie op waarheid haat is.

Leef vanuit de vrijheid van Christus, ook als je kritiek krijgt.
Leef in die vrijheid, ook als de godsdienst je aan de kant zet. Zij mogen denken dat jouw bestaan een daad van rebellie is. Jij weet dat het de gerechtigheid van de God van alle genade is.
Die genade gaat door. Bij jou, maar ook bij je criticasters.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende