U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Wil De Echte Wrede Godsdienst Opstaan?

Deze maand had Bram Krol in Uitdaging een column met de titel ‘Moet je de Islam toestaan?’

De vraag zelf werd verder niet uitgediept en dus ook niet beantwoord in de column. Wellicht zat Bram zelf ook met de vraag in de maag. Geen enkel gelovige heeft namelijk geestelijk gezag gekregen over anders gelovigen. Werelds gezag is Bijbels gezien in deze tijd ook vreemd aan een christen. De vraag valt dus ook niet echt te beantwoorden.

Welk doel had deze column dan? De centrale boodschap lijkt in het volgende citaat duidelijk naar voren te komen: ‘De Islam is per definitie wreed en onrechtvaardig, op grond van het onveranderlijke decreet van een engel.’

Er mag inderdaad meer aandacht zijn voor de vervolgde kerk in Moslimlanden. Onze verbondenheid met deze vervolgde gelovigen mag best wat meer tot uiting komen in ons gebedsleven. Maar was dat de strekking van Bram zijn column?

Het lijkt er meer op dat angstgevoelens, en daaruit voortvloeiende woedegevoelens, met zo’n bericht worden opgeroepen. Niet de levende relatie met Christus wordt hier aangesproken, maar het zogenaamde gerechtvaardigde godsdienstgevoel:
Zij zijn slecht! Wij zijn goed! Daar moet een gepast antwoord op komen! Staan we dit nog langer toe?’

De geschiedenis bewijst dat de christelijke godsdienst ook per definitie wreed en onrechtvaardig is. Welke liefde van God voor het verlorene zat achter de kruistochten? Welke liefde van God voor protestanten zat erachter dat ze in schuilkerken moesten bijeenkomen? Welke liefde van God dreef diezelfde protestanten toen de katholieken in schuilkerken moesten onderduiken?

In voorgaande Knipoogjes heb ik helaas al meerdere wreedheden van de christelijke godsdienst voor het voetlicht gebracht. Als je hier clickt lees je mijn knipoogje over de evangelische Militie, die als een echt leger traint voor de strijd in de eindtijd. Een tijd die velen nu al zien als aangebroken onder het bewind van president Obama.

Een wapenleverancier vond het een mooi getuigenis om op de wapens die hij leverde Bijbelteksten te graveren. Als je hier clickt kan je mijn genade knipoogje daarover lezen.

De christelijke godsdienst is dus per definitie net zo wreed en onrechtvaardig.

Vrijwel de hele evangelische wereld in Amerika was blij toen George Bush over zijn wedergeboorte getuigde en daar ook bij opmerkte dat hij door God geroepen was om de as van het kwaad te bestrijden. Dat heeft inmiddels tienduizenden levens gekost.

Het is godsdienst die inmiddels al een miljoen Amerikaans Evangelisch gelovige mensen heeft verenigd in een gebed voor de dood van president Obama.
Als je hier clickt kom je gelijk op het nieuwsbericht van de Huffington Post,die daar uitgebreid over schrijft en ook de link naar de Facebook van deze evangelische doodbidders heeft geplaatst.

Ter afsluiting nog een video van een evangelisch prediker die oproept tot moord op de president. Daarbij geeft hij ook de zogenaamde Bijbelse gronden aan die deze daad rechtvaardigen.

Voor de Nederlandse vertaling click hier

Godsdienst is iets gruwelijks.

Inderdaad Islam is een wrede godsdienst, maar dat is christendom ook.
Zelfs evangelisch christendom, daar waar het om de godsdienst gaat, is puur wreed

Gods liefde en genade blijft doorstromen naar Barack Obama en zal ook daadwerkelijk tot Zijn doel komen. God is geen zondaar die zijn doel mist.
Gods wervende liefde gaat altijd door.

Gods liefde en genade blijft ook doorstromen naar voorganger Steven Anderson.
Ook bij hem zal God tot Zijn doel komen.

Gods liefde en genade blijft ook doorstromen naar die meer dan een miljoen die nu gezamenlijk bidden voor de dood van de president.
Ook bij hen zal God tot Zijn doel komen.

Wat een zegen dat tegenover wrede en gruwelijke godsdienst de levende relatie met Christus staat. Ik weet dat Bram Krol die ook kent.

Dit is ook beslist geen aanval, maar een liefdevolle verwijzing naar Gods overvloeiende genade.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende