U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Genade Zien Als Een Transactie

Godsdienst ziet genade niet als een geschenk. Ze zien het als een transactie. Jij moet iets dergelijks doen als ‘Jezus als je persoonlijk Redder accepteren’, wat dat ook voor jou mag betekenen.

Genade is dus een transactie. Maar daar stopt het niet. Genade is in het oog van de godsdienst niet een praktische werkelijkheid. Godsdienst ziet niet het leven van Christus dat nu in het heden actief is. Voor de godsdienst is genade iets dat pas werkelijkheid zal worden ergens in de toekomst.

Genade is dus bij godsdienst iets waar je zelf voor moet werken en dat dan ook nog eens niet een directie praktische werkelijkheid is.

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Genade is een geschenk zonder enige voorwaarde:
Romeinen 11:6 Indien het nu door genade is, dan is het niet meer uit werken; anders is de genade geen genade meer.
Efeze 2: 8 Door genade zijn jullie behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God;

Godsdienst Gooit Genade De Deur Uit

Genade is echter wel degelijk een directe praktische werkelijkheid:

1 Corinthe 15: 10 door de genade van God ben ik, wat ik ben, en Zijn genade aan mij is niet vergeefs geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, doch niet ik, maar de genade Gods, die met mij is.

2 Corinthe 9: 8 God is machtig om alle genade in jullie overvloedig te schenken, opdat jullie, in alle opzichten altijd in alles voldoende voorzien, in elk goed werk overvloedig zullen zijn,


Laat godsdienst zich maar druk maken over al zijn transacties. We mogen genieten van het gratis geschenk dat 'genade' heet.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende