U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Het Naakte Evangelie door Andrew Farley

Alle maskers van vroom ‘christendom’, godsdienstige perfectie en opgelegde topprestatie gaan af en wat overblijft is ‘Het Naakte Evangelie’. Dit nieuwe boek van Andrew Farley is een absolute aanrader voor wie uitsluitend nog zoekt naar de simpele boodschap van Gods niet te verdienen genade.

Velen zullen zich de vertaalde interviews met Andrew Farley, die hier op mijn website staan, nog wel herinneren. Wil je dat nog eens doornemen dan hoef je alleen maar hier te clicken. Nu is zijn boekje ‘Het Naakte Evangelie’ bij uitgeverij Shama onder ISBN nummer 978-94-6085-012-7 in de Nederlandse vertaling uitgekomen.

Ik moest weer veel terugdenken aan mijn jonge jaren, toen ik na 8 jaar de Heer al te kennen door Bijbelstudie met Gods onopgesmukte genade geconfronteerd werd. Andrew onderging precies datzelfde na 15 jaar de Heer al te kennen. Ook het radicale, soms wat ongecontroleerde, enthousiasme waarmee dat gepaard ging herken ik terug in zijn manier van schrijven.

Zoals je mag verwachten bij een verkondiger van Gods genade staat de boodschap van onze totale versmelting met de opgestane Heer centraal in dit boek. Voortdurend wordt je, met telkens weer andere voorbeelden, gewezen op Christus als ons Leven. In zijn uitleg blijft dat geen vrome slogan, maar is dat de concrete werkelijkheid.

Helaas mis ik het Bijbelse onderscheid tussen Israel en de Gemeente, het Lichaam van Christus. Dat maakt dat hij nogal wazig blijft over de plek van de wet binnen het Nieuwe Verbond, geen scherp antwoord heeft op de boodschap in de brieven van Johannes, Jacobus en Petrus en de uitspraken in de Evangeliën soms ook wel heel erg afzwakt.

Voor mij blijft echter de essentie van zijn boodschap (De levende Christus: jouw en mijn Leven) als een paal boven water staan en kan ik dit boek dan ook zeker van harte aanbevelen.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende