U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Genade Is Een Risico

Soms lees je een boek waarvan je zou willen dat iedereen het leest. Zo’n boek dat je graag cadeau geeft aan je vrienden. Dit boek is er zo één!

We weten allemaal wel dat we een overvloedige rijkdom van genade hebben ontvangen, maar weten we ook wat we met die genade kunnen doen? Hoe werkt de genade in ons dagelijks leven? Daar probeert dit boek antwoord op te geven. Niet in de vorm van een zware Bijbelstudie, maar uitgewerkt in de dagelijkse praktijk.

De titels van de hoofdstukken zijn veelzeggend. Hier heeft u er een paar:
Hoofdstuk 6: Bevrijdt? Leef er dan uit!
Hoofdstuk 8: Vrij zijn om anderen vrij te laten.
Hoofdstuk 9: Genade in meningsverschillen.
Hoofdstuk 12: Genade houdt een huwelijk gezond.

Ik heb er drie maanden over gedaan om dit boek te lezen. Niet omdat het me niet boeide, maar omdat het zoveel stof gaf tot nadenken (en toepassen). Ik weet van een echtpaar die dit boek aan elkaar voorlas en er dan samen over doorpraatte. Vraagt u zich af wat genaderovers zijn? Dit boek wil hier antwoord op geven.

Tot slot een citaat:
Wie predikt dat God genadig is, neemt een risico. Mensen kunnen het uitleggen als een vrijbrief om maar raak te zondigen. Serieuze christenen proberen dit te voorkomen door het stellen van eisen, regels en beperkingen – geschreven en ongeschreven. Tegelijk daarmee brengen ze de genade om zeep, want genade die dit risico niet in zich draagt, is geen genade!’

‘Genade Is Een Risico’ geschreven door Charles R. Swindoll en uitgegeven bij Gideo.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina